Mijn kind zwemt al bij jullie

Mijn kind zwemt al bij jullie

Alles wat je moet weten als je kind bij ons zwemt

Zwemles

Om je in te schrijven voor zwemles klik je hier. Dit kan vanaf 3,5 jaar.

Je kunt je kind telefonisch of via e-mail afmelden voor de zwemles. hier om contact op te nemen.
Vermeld duidelijk de naam van jouw kind en bij voorkeur ook het pasnummer. In het geval dat je kind niet naar de les kan komen, kan jouw kind binnenkort een inhaalles volgen. Dit kan online geregeld worden. Meer informatie volgt z.s.m.

Kijk hier voor de data van de kijklessen en hier voor het diplomazwemmen.

De wachttijd is afhankelijk van de dag en tijdstip waarop u uw kind wilt laten zwemmen. Dit is per dag verschillend omdat er voor sommige dagen en tijden meer animo is.
Let op: de mogelijkheid tot plaatsing hangt niet af van het aantal kinderen dat bij ons afzwemt. De ruimte in de startgroepen wordt namelijk niet veroorzaakt door het afzwemmen.

Wil je contact over de verwachte wachttijd van jouw kind? Dat kan telefonisch of via e-mail. klik hier om contact op te nemen.

In principe gaan de zwemlessen altijd door. Alleen op nationaal erkende feestdagen wordt er geen zwemles gegeven. Wanneer deze dag binnen de geldigheidsperiode van het abonnement valt, dan wordt deze automatisch verlengd.

De lessen gaan tijdens de korte schoolvakanties altijd door. In de kerstvakantie wordt er tussen Kerst en Oud & Nieuw geen zwemles gegeven. In de zomervakantie stoppen de reguliere zwemlessen zes weken maar dan is het mogelijk om deel te nemen aan de zomervakantiecursus.

Voor afwijkende openingstijden verwijzen wij je naar de informatie die verstrekt wordt op de diverse schermen in het sportcentrum, folders bij onze receptie, op onze website en social media.

Je kunt de vorderingen van jouw kind volgen door in te loggen op het leerlingvolgsysteem. Hier worden na elke zwemles zo spoedig mogelijk de scores toegevoegd. Het leerlingvolgsysteem kun je eenvoudig openen op de website. Klik hier.

Tijdens de kijklessen kunnen er normaliter vragen gesteld worden aan de instructeur van je zoon of dochter. Maar je kunt ook altijd een mail sturen naar het hoofd zwemzaken of telefonisch contact opnemen. Klik hier om direct een bericht te sturen.

Kinderen zijn kwetsbaar en moeten in een veilige omgeving leren zwemmen. Niet alleen fysiek, maar ook sociaal. Om duidelijkheid te scheppen, heeft de Nationale Raad Zwemveiligheid samen met partners in de zwembranche de Gedragscode Zwembranche voor aanbieders van zwemlessen opgesteld. Is er echt iets mis of maak je je grote zorgen? Dan kun je anoniem terecht bij de meldlijn van het NOC*NSF, via telefoonnummer: 0900 202 55 90 (maandag t/m vrijdag 08.00 – 20.00 uur, gebruikelijke belkosten) of via WhatsApp: 06 53 64 69 28.

Je kunt het voor je kind makkelijker maken door veel te gaan zwemmen. Doe dan geen oefeningen, maar maak het zwemmen leuk. Ga samen van de glijbaan of doe spelletjes. Jouw aanwezigheid zorgt ervoor dat je kind zich op zijn/haar gemak gaat voelen in het water. Dat geeft zelfvertrouwen!

Een kind moet eerst ‘watervrij’ zijn alvorens het kan leren zwemmen. Voor ons is een kind watervrij als het zonder angst in speelse situaties geheel onder water durft en een aantal tellen zonder hulpmiddelen goed kan drijven op buik en rug.

In onze visie kunnen kinderen van 4 à 5 jaar alleen maar leren door te spelen. Een kind van die leeftijd kan niet een heel uur alleen maar baantjes zwemmen. Er worden wel banen gezwommen, maar wij proberen dat zoveel mogelijk met speelse vormen te combineren, waardoor een kind zwemles leuk vindt en sneller leert. Wij leren de kinderen vanaf de eerste les al zelfstandig en in groepjes te werken.

Het abonnement voor de zwemlessen kan online of bij onze receptie verlengd worden. In de webshop kies je voor "mijn abonnementen" in mijn profiel en kies voor verlengen. Let op de begindatum van het abonnement sluit altijd aan op het laatst gekochte abonnement, dus ook wanneer er lessen gemist zijn, worden deze alsnog in rekening gebracht.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.