Diplomazwemmen

Diplomazwemmen

Hoe, wat en wanneer

Wanneer mag mijn kind afzwemmen?

Kinderen die in aanmerking komen voor het diplomazwemmen krijgen vanzelf een diplomabrief met een inschrijfformulier mee van de zweminstructeur. Dit formulier lever je in bij de receptie van het sportcentrum en ook dienen dan de kosten voor het diplomazwemmen te worden voldaan. Zorg ervoor dat op dit formulier de juiste naam en geboortedatum staat, want dit zijn de gegevens die overgenomen worden op het diploma.

Om af te mogen zwemmen, moeten kinderen ook met kleding aan kunnen zwemmen. Dit wordt regelmatig geoefend, maar het wil niet zeggen dat wanneer een kind een briefje krijgt om met kleding aan te oefenen, dat hij of zij ook mag afzwemmen!

Na het afzwemmen stromen kinderen niet automatisch door naar de lessen voor het volgende diploma. Wil je je kind door laten zwemmen voor vervolgdiploma's (wat wij zeker adviseren), meld dit dan bij de receptie. In veel gevallen kan er zelfs de week erop al verder gezwommen worden op dezelfde dag en tijd. In sommige gevallen is er een wachtlijst en hiervoor geldt dat wij zo snel mogelijk contact opnemen wanneer er plek is in de gewenste lesgroep.

Het diplomazwemmen

  • Het diplomazwemmen is op woensdagmiddag tussen 13.30 en 14.30 uur. Onderaan deze pagina staat de link naar de afzwemdata per niveau.
  • Om dit goed te laten verlopen vragen wij je om 10 minuten van tevoren aanwezig te zijn.
  • Vergeet de kleding voor het onderdeel "gekleed zwemmen" niet (en de tas voor de natte kleding). Zie hieronder de link naar de kleding-eisen.
  • Familie en vrienden zijn natuurlijk welkom om te komen kijken, zij kunnen via de 1ste verdieping de tribune en zwemzaal bereiken en de toegang is gratis.
  • In het zwembad en op de tribune is buitenschoeisel niet toegestaan. Bij onze receptie zijn overschoentjes te koop.
  • Om deze gebeurtenis een extra feestelijk tintje te geven mogen de toeschouwers meedoen met het watertrappen (1 minuut). Wanneer je hier aan mee gaat doen, vragen wij je van tevoren om te kleden.
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.