Adresgegevens:
Sportcentrum De Waterkanten
Sportlaan 21
2161 VA Lisse

Contactgegevens:
Tel: 0252-414488
E-mail: waterkanten@sportfondsen.nl

Openingstijden receptie:
Ma 08:00 - 21.00 uur
Di 08:00 - 21.00 uur
Wo 08:00 - 20.00 uur
Do 08:00 - 21.00 uur
Vr 08:00 - 20.00 uur
Za 08:30 - 16.00 uur
Zo 09:00 - 15.00 uur

Parkeren
We hebben voldoende parkeergelegenheid (overdekt) voor zowel de auto als de fiets. Parkeren is gratis

Met het openbaar vervoer?
Wanneer je van plan bent om met het openbaar vervoer naar Sportcentrum De Waterkanten te komen, kijk dan goed op www.9292.nl zodat je niet voor verrassingen komt te staan! Je kunt het beste uitstappen bij de halte Sportlaan.

Heb je een tip voor ons of een vraag waarmee we je kunnen helpen, dan horen we dat graag!
Vul hieronder het contactformulier in en we gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag. Je kunt ons natuurlijk ook bellen op telefoonnummer 0252-414488. We zijn telefonisch bereikbaar voor al jouw vragen.

Heb je een vraag?

Nog 500 tekens resterend

Algemeen

Klik hier voor een overzicht van de reguliere openingstijden.

Klik hier voor een overzicht van onze tarieven.

Ja, er zijn kluisjes aanwezig. Deze zijn gratis te gebruiken.

Ja, aan de kassa is het mogelijk om zwembandjes en zwemluiers aan te schaffen. Kinderen zonder zwemdiploma mogen alleen onder begeleiding van een volwassene (18 jaar of ouder) zwemmen.

Ja, je kunt bij ons gratis parkeren. Dit kan zowel overdekt in de parkeergarage of op het plein voor de accommodatie. Voor beide mogelijkheden geldt dat de entree rolstoeltoegankelijk is.

Ja, gevonden voorwerpen worden maximaal twee weken bewaard bij de receptie. Om contact op te nemen met de receptie, stuur een mail naar waterkanten@sportfondsen.nl

Zwemles

Om je in te schrijven voor zwemles klik je hier. Dit kan vanaf 3,5 jaar.

Je kunt je kind telefonisch of via e-mail afmelden voor de zwemles. hier om contact op te nemen.
Vermeld duidelijk de naam van jouw kind en bij voorkeur ook het pasnummer. In het geval dat je kind niet naar de les kan komen, kan jouw kind binnenkort een inhaalles volgen. Dit kan online geregeld worden. Meer informatie volgt z.s.m.

Kijk hier voor de data van de kijklessen en hier voor het diplomazwemmen.

De wachttijd is afhankelijk van de dag en tijdstip waarop u uw kind wilt laten zwemmen. Dit is per dag verschillend omdat er voor sommige dagen en tijden meer animo is.
Let op: de mogelijkheid tot plaatsing hangt niet af van het aantal kinderen dat bij ons afzwemt. De ruimte in de startgroepen wordt namelijk niet veroorzaakt door het afzwemmen.

Wil je contact over de verwachte wachttijd van jouw kind? Dat kan telefonisch of via e-mail. klik hier om contact op te nemen.

In principe gaan de zwemlessen altijd door. Alleen op nationaal erkende feestdagen wordt er geen zwemles gegeven. Wanneer deze dag binnen de geldigheidsperiode van het abonnement valt, dan wordt deze automatisch verlengd.

De lessen gaan tijdens de korte schoolvakanties altijd door. In de kerstvakantie wordt er tussen Kerst en Oud & Nieuw geen zwemles gegeven. In de zomervakantie stoppen de reguliere zwemlessen zes weken maar dan is het mogelijk om deel te nemen aan de zomervakantiecursus.

Voor afwijkende openingstijden verwijzen wij je naar de informatie die verstrekt wordt op de diverse schermen in het sportcentrum, folders bij onze receptie, op onze website en social media.

Je kunt de vorderingen van jouw kind volgen door in te loggen op het leerlingvolgsysteem. Hier worden na elke zwemles zo spoedig mogelijk de scores toegevoegd. Het leerlingvolgsysteem kun je eenvoudig openen op de website. Klik hier.

Tijdens de kijklessen kunnen er normaliter vragen gesteld worden aan de instructeur van je zoon of dochter. Maar je kunt ook altijd een mail sturen naar het hoofd zwemzaken of telefonisch contact opnemen. Klik hier om direct een bericht te sturen.

Kinderen zijn kwetsbaar en moeten in een veilige omgeving leren zwemmen. Niet alleen fysiek, maar ook sociaal. Om duidelijkheid te scheppen, heeft de Nationale Raad Zwemveiligheid samen met partners in de zwembranche de Gedragscode Zwembranche voor aanbieders van zwemlessen opgesteld. Is er echt iets mis of maak je je grote zorgen? Dan kun je anoniem terecht bij de meldlijn van het NOC*NSF, via telefoonnummer: 0900 202 55 90 (maandag t/m vrijdag 08.00 – 20.00 uur, gebruikelijke belkosten) of via WhatsApp: 06 53 64 69 28.

Je kunt het voor je kind makkelijker maken door veel te gaan zwemmen. Doe dan geen oefeningen, maar maak het zwemmen leuk. Ga samen van de glijbaan of doe spelletjes. Jouw aanwezigheid zorgt ervoor dat je kind zich op zijn/haar gemak gaat voelen in het water. Dat geeft zelfvertrouwen!

Een kind moet eerst ‘watervrij’ zijn alvorens het kan leren zwemmen. Voor ons is een kind watervrij als het zonder angst in speelse situaties geheel onder water durft en een aantal tellen zonder hulpmiddelen goed kan drijven op buik en rug.

In onze visie kunnen kinderen van 4 à 5 jaar alleen maar leren door te spelen. Een kind van die leeftijd kan niet een heel uur alleen maar baantjes zwemmen. Er worden wel banen gezwommen, maar wij proberen dat zoveel mogelijk met speelse vormen te combineren, waardoor een kind zwemles leuk vindt en sneller leert. Wij leren de kinderen vanaf de eerste les al zelfstandig en in groepjes te werken.

Het abonnement voor de zwemlessen kan online of bij onze receptie verlengd worden. In de webshop kies je voor "mijn abonnementen" in mijn profiel en kies voor verlengen. Let op de begindatum van het abonnement sluit altijd aan op het laatst gekochte abonnement, dus ook wanneer er lessen gemist zijn, worden deze alsnog in rekening gebracht.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.