Aanbod

Leren zwemmen volgens het Zwem-ABC

Welke zwemlessen zijn er?

Bij Zwembad De Waterkanten worden zwemlessen voor het A, B en C diploma en Zwemvaardigheid aangeboden.

Er wordt les gegeven in verschillende groepsgroottes.. Zo kun je kiezen voor grote of kleine groepslessen of privélessen. De inhoud van de lessen is hetzelfde maar het aantal kinderen per groep verschilt. Hierdoor kun je zelf bepalen welke zwemlessoort het beste bij je kind past. Een combinatie van lessoorten is natuurlijk ook mogelijk.

Wanneer zijn de lessen?

De zwemlessen worden gegeven van maandag t/m zaterdag. Kijk hier voor de lestijden.

Het is mogelijk om meerdere keren per week zwemles te volgen. Wanneer je kind meer dan één keer per week gaat zwemmen, bestaat de kans dat je kind van verschillende instructeurs les krijgt. Wij streven er uiteraard wel naar om op bepaalde dagen zoveel mogelijk dezelfde instructeurs dezelfde groep te laten lesgeven, maar dit kunnen wij niet garanderen.

Wanneer je kind van niveau veranderd, zal het doorgaans op dezelfde dag en tijd zwemmen blijven zwemmen. Mocht er toch sprake zijn van een tijdsverandering, dan gaat dit uiteraard in overleg.

Leren zwemmen volgens het Zwem-ABC

Met het Zwem-ABC leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en zwem veiligheid. Sportfondsen geeft de officiële Zwem-ABC-diploma’s uit van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Heeft je kind het Zwem-ABC? Dan voldoet het volgens de Raad aan de landelijke norm ‘zwemveilig’. Je kind kan zich dan goed redden in onverwachte situaties in zwembaden en open water.

Zwemplezier en zelfvertrouwen

Wij geloven dat goed leren zwemmen begint bij zwemplezier. Door spelenderwijs te leren, vergroten kinderen hun zelfvertrouwen in het water. Kinderen kunnen starten met het Zwem-ABC als ze vier jaar oud zijn. Van drijven in het ondiepe bad tot uit het water klimmen na een onverwachte val. In het ABC-traject leert je kind in iedere fase essentiële vaardigheden.

Focus op zwemveilig worden

Hoewel er aandacht wordt besteed aan de technische beheersing van verschillende slagen (schoolslag, enkelvoudige rugslag, borstcrawl, rugcrawl) ligt de nadruk niet op het ‘mooi’ of ‘perfect’ uitvoeren van deze slagen. Het allerbelangrijkste is dat je kind zich goed kan redden in onverwachte situaties in zwembaden en open water. Dat is het doel van het behalen van het Zwem-ABC. Met het ABC voldoet je kind aan de landelijke norm ‘zwemveilig’. Dé basis voor een leven lang zwemplezier in ons waterrijke land!

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.