Overlevingszwemmen
Binnen

Overlevingszwemmen

Kinderen leren zichzelf redden wanneer zij (on)gewild in het water terecht komen

Vanaf twee en half jaar kan je kindje starten met het 'overlevingszwemmen.'

Overlevingszwemmen is erop gericht om kinderen te leren zichzelf te redden als zij in het water vallen. Het gaat erom wanneer je kind in het water geraakt, dat het niet in paniek raakt.

Tijdens het overlevingszwemmen leert je kind dat te water is gegaan om naar de kant toe te zwemmen. Met bijvoorbeeld behulp van schoenen, kleding, ballen of andere materialen die op dat moment in de buurt zijn. Dit leert een kind in een periode van 3 x 13 weken. De lessen duren 45 minuten.

Wanneer je kind alle vaardigheden onder de knie heeft, is het ook mogelijk om 'af te zwemmen.' Hier is ook een diploma aan verbonden en in totaal zijn er vier diploma's te behalen. Bij het behalen van het laatste diploma kunnen kinderen doorstromen naar de reguliere zwemlessen.

Voor deze activiteit geldt dat vooraf inschrijven verplicht is, want er zijn beperkt aantal plaatsen per cursus. Inschrijven kan via het inschrijfformulier, download de folder.

Ieder jaar worden er drie cursussen van 13 weken ingepland. De startdata's zijn over het algemeen in sep, dec en maart. De lesdata zijn uiteraard ook afhankelijk van schoolvakanties en feestdagen.

Wat heb je nodig?

  • Zwemkleding
  • Handdoek
  • Toegangspasje

Tarieven

Proefles
17,85
Startcursus (inclusief inschrijfgeld, diplomakosten en zwemvestje)
212,20
Vervolgcursus
159,15
Barcodekaart (eenmalig en ook te gebruiken voor vervolgzwemlessen)
6,50
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.