Therapiezwemmen (medische indicatie)
Binnen

Therapiezwemmen (medische indicatie)

Beweeg je spieren zonder ze te belasten

Zwemmen met een medische indicatie is bedoeld voor alle mensen die problemen hebben met hun gezondheid. Te denken valt aan motorische, reumatische of orthopedische problemen. Ook mensen met diabetes of overgewicht en hartproblemen zijn deze lessen bij uitstek geschikt.

Onder behandeling van een fysiotherapeut? overleg dan of deze activiteit een aanvulling is op de huidige therapie en of er oefeningen zijn die in het water uitgevoerd kunnen worden. Het water is een uitermate geschikt middel om gebruik van te maken, omdat de bewegingen in het water makkelijker gaan dan op het droge. Uitstekend voor het herstel, zelfs na een operatie!

In het water is bewegen gemakkelijker door de opwaartse druk en het risico op overbelasting is minimaal. Er is weinig tot geen druk op de gewrichten terwijl je wel gebruik kunt maken van al je spieren.

Tijdens deze les worden zelfstandig, maar onder begeleiding van een instructeur diverse oefeningen gedaan om lichamelijke (pijn)klachten te verminderen. Vooral mensen die na revalidatie in beweging moeten blijven, maar ook voor wie de sportschool een te grote stap is, is deze les erg fijn.

Wat heb je nodig?

  • Zwemkleding
  • Handdoek

Tarieven

Los bad
7,60Bestellen
10-badenkaart
68,40Bestellen
25-badenkaart (combineer aquasportieve activiteiten)
152,00Bestellen
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.