Zwembad tijdelijk gesloten

Zwembad tijdelijk gesloten

Vanaf 18 juli t/m begin december

Beste zwembadbezoeker,

Helaas moeten wij je langs deze weg informeren over een tijdelijke sluiting van het zwembad vanwege herstelwerkzaamheden.

In de week van 18 juli t/m begin december 2022 is het zwembad van Sportcentrum de Waterkanten gesloten. De gemeente is als eigenaar van het zwembad genoodzaakt deze sluiting in te plannen.

Er moeten noodzakelijke herstelwerkzaamheden gedaan worden om de bouwtechnische gebreken in het zwembad te verhelpen. Al eerder zijn deze gebreken in het zwembad aangepakt. Na een controle bleken deze onvoldoende verholpen en er zijn helaas nieuwe gebreken ontstaan. Deze moeten zo snel mogelijk worden verholpen.

Advies voor sluiting vanaf de zomerperiode
Het college van B&W beseft dat de sluiting van het zwembad bijzonder vervelend is voor de vele gebruikers. Wij (Sportfondsen) hebben, als beheerder geadviseerd om de werkzaamheden vanaf de zomerperiode uit te voeren. In die periode wordt het zwembad het minst gebruikt.

De herstelwerkzaamheden bestaan onder andere uit:

  • Renovatie van de goot om lekkages in het wedstrijdbad en recreatiebad te verhelpen
  • Herstellen van losgekomen wandtegels
  • Herstel van scheuren aan voegen bij tegels

Naast de herstelwerkzaamheden kost het leeg laten lopen en weer vullen van het zwembad ook aanzienlijk veel tijd.

Vinger aan de pols
De gemeente houdt stevig vinger aan de pols over het waarmaken van de planning en de kwaliteit van de uitvoering. De sporthal en gymzalen van Sportcentrum de Waterkanten zijn gedurende de werkzaamheden aan het zwembad gewoon geopend voor gebruik.

Zwemlessen
Wij betreuren de situatie ten zeerste en gaan de zwemlessen verplaatsen naar Hoofddorp en Nieuw Vennep. Beide accommodaties liggen op 13 minuten rijden van De Waterkanten in Lisse. Lees hier meer over de organisatie van deze zwemlessen.

Doelgroepactiviteiten en andere activiteiten
Alle onze overige activiteiten komen helaas te vervallen. Lees hier meer over onze overige (doelgroep) activiteiten.

Zwembadbezoekers met vragen kunnen, bij voorkeur per mail contact opnemen.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.