Coronatoegangsbewijs verplicht

Nieuws

Coronatoegangsbewijs verplicht

Horeca WK.jpg

Per 6 november gelden er nieuwe coronamaatregelen. Hier kun je lezen wat dit betekent voor jouw bezoek aan onze accommodatie.

Update 12 november


In aanvulling op de reeds geldende maatregelen is per 12 november ook het volgende van toepassing;

 • De horeca sluit om 20.00 uur
 • Er is geen publiek toegestaan bij de sport -en zwemactiviteiten

Update 4 november


Op 2 november is bekend geworden dat de coronamaatregelen voor o.a. de sportsector worden aangescherpt. De bestaande basisregels blijven van kracht. De belangrijkste nieuwe maatregel is dat het coronatoegangsbewijs ook in zwembaden en sportaccommodaties verplicht wordt. De volgende maatregelen zijn vanaf 6 november 2021 van kracht:

Coronatoegangsbewijs

Vanaf zaterdag 6 november 2021 is het coronatoegangsbewijs (QR-code) verplicht voor alle bezoekers vanaf 18 jaar. Dit betekent dat deze personen bij binnenkomst een geldig coronatoegangsbewijs en legitimatiebewijs moeten tonen bij de toegang tot het sportcentrum of de receptie.

Deze controle neemt tijd in beslag en kan op sommige momenten zorgen voor langere wachttijden bij de receptie. Houd hier alsjeblieft rekening mee en zorg dat je op tijd in het zwembad bent. Op drukke momenten en in het weekend worden (waar mogelijk) extra medewerkers ingezet om de wachttijd tot een minimum te beperken.

Clubs en verenigingen die activiteiten organiseren in Sportcentrum De Waterkanten dragen zelf zorg voor het controleren van het coronatoegangsbewijs en legitimatiebewijs van hun leden, deelnemers en bezoekers. Bezoekers zonder geldig coronatoegangsbewijs mogen wij geen toegang tot de accommodatie verschaffen.

De basisregels

Wij roepen onze bezoekers op om alert te blijven op de volgende zaken:

 • Blijf thuis en laat je testen bij klachten, ook als je gevaccineerd bent;
 • Positief getest op corona? Blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn;
 • Houd voldoende afstand tot anderen. Op plekken waar de 1,5 meter afstand niet gegarandeerd kan worden (bijvoorbeeld in de kleedruimtes, gangen en op de tribune), wordt het dragen van een mondkapje geadviseerd;
 • Let op je persoonlijke hygiëne: vermijd fysiek contact, was vaak en goed je handen en hoest en nies in je elleboog;
 • Wij adviseren ouders/verzorgers van zwemlesleerlingen om (waar mogelijk) met een zo klein mogelijk aantal personen naar het zwembad te komen.

Abonnementen en meerbadenkaarten

Ondanks de nieuwe maatregelen blijft De Waterkanten volledig in gebruik en worden alle activiteiten volgens het reguliere rooster georganiseerd. Bezoekers die door de nieuwe maatregelen geen gebruik willen of kunnen maken van hun (zwemles)abonnement en/of meerbadenkaart, kunnen hun abonnement en/of meerbadenkaart tijdelijk laten blokkeren. De beurten komen niet te vervallen en het abonnement of meerbadenkaart wordt verlengd met de tijd die deze maatregelen van kracht zullen zijn. Dit dienen zij per mail kenbaar te maken.

Tot slot

Wij begrijpen dat de nieuwe maatregelen een grote impact hebben op de Nederlandse samenleving en veel vragen en onzekerheden met zich meebrengen. Desondanks zijn wij verplicht om ons aan deze maatregelen te houden. Doen wij dit niet, dan riskeren wij hoge geldboetes of in het ergste geval de sluiting van onze accommodatie. Wij vinden het belangrijk dat al onze bezoekers op een prettige en veilige wijze gebruik kunnen blijven maken van onze faciliteiten en zullen er alles aan doen om de invoering en handhaving van de nieuwe maatregelen zo soepel mogelijk te laten verlopen. Het begrip, geduld en de medewerking van onze bezoekers is in dit proces van groot belang. Houd hier alsjeblieft rekening mee tijdens je bezoek.

Veel gestelde vragen vind je hier

Tot 6 november zijn onderstaande maatregelen van toepassing

Wij zijn blij dat wij de bezoekersaantallen weer los kunnen laten, maar hopen natuurlijk dat je de algemene adviezen in acht neemt:

 • Geef elkaar de ruimte: 1,5 meter afstand is veilig, niet verplicht;
 • Was je handen;
 • Blijf thuis bij klachten en laat je testen;
 • Schud geen handen;
 • Doe een zelftest als jij je begeeft onder grotere groepen mensen.

Horeca

Ben je van plan om iets te nuttigen in onze horeca, dan is een coronatoegangsbewijs* verplicht. Vergeet deze dus niet mee te nemen.

Het afhalen van consumpties om mee te nemen is mogelijk zonder coronatoegangsbewijs, maar deze dienen elders (buiten de accommodatie) te worden genuttigd.

Het coronatoegangsbewijs (via app of geprint) is voor bezoekers vanaf 13 jaar verplicht. Vanaf 14 jaar i.c.m een identiteitsbewijs;

Heb je geen coronatoegangsbewijs* dan dient de centrale hal als wachtruimte waar je plaats kan nemen.

*Het coronatoegangsbewijs: vaccinatiebewijs, hersteld van corona of een negatieve coronatest.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.