Zwangerschapszwemmen
Binnen

Zwangerschapszwemmen

Ben je zwanger? Gefeliciteerd en kom zwemmen!

Zwemmen is een goede manier om in beweging te blijven tijdens je zwangerschap. Omdat de schokbelasting minimaal is, kun je in het water heerlijk vrij en veilig bewegen. Wil je fit zijn voor de bevalling? Andere zwangere vrouwen ontmoeten? Kom zwemmen!

Zwemmen is een ideale sport voor zwangeren. Omdat het water je – zwaarder wordende – lichaam ondersteunt, kun je veilig en prettig bewegen. Ook je baby vindt het prettig als je zwemt. De langzame en schommelende bewegingen hebben een rustgevend effect. Juist nu je zwanger bent, is een sport met een minimale schokbelasting belangrijk. Tijdens de zwangerschap worden je banden en gewrichten namelijk weker.

Gezondheidsvoordelen in ieder trimester
Zwemmen heeft gezondheidsvoordelen in iedere fase. ’s Ochtends zwemmen kan bijvoorbeeld helpen om ochtendmisselijkheid tegen te gaan. Ook is het goed voor je bloedcirculatie en je bloeddruk. En wat dacht je van je rug? Als je buik groeit, neemt de belasting voor je rugspieren toe. Met zwemmen zorg je voor sterke rugspieren. Je traint je hele lichaam, onderhoudt je conditie en voorkomt een te grote gewichtstoename.

Groepsles en begeleiding
Tijdens de lessen ligt de focus op veilig en relaxt bewegen. Samen met andere vrouwen doe je verschillende oefeningen in warm water. Denk bijvoorbeeld aan oefeningen gericht op het onderhouden van je conditie en het trainen van je spieren. Ook ademhalings- en ontspanningsoefeningen komen ruimschoots aan bod. De groepslessen worden begeleid door een gediplomeerde zwemlesgever.

Wat heb je nodig?

  • Zwemkleding
  • Handdoek

Tarieven

Los bad
7,60Bestellen
10-badenkaart
68,40Bestellen
25-badenkaart (combineer aquasportieve activiteiten)
152,00Bestellen
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.