Horeca WK.jpg

De Waterkanten beschikt over een gezellige horeca met een divers assortiment. Zo kun je genieten van een heerlijk kopje koffie, maar het ontbreekt natuurlijk ook niet aan de diverse snacks.

Speciaal voor onze zwemmers is er ook een 'nat' terras in het zwembad. Hierdoor is het mogelijk om tijdens het zwemmen te genieten van een hapje en een drankje.

Tevens beschikken wij over een kleine horecaruimte die grenst aan onze sporthal. Zo is het ook mogelijk om je hapje en drankje te nuttigen en in de sporthal mee te kijken.

Wil je een keer een overleg of een andere bijeenkomst plannen in onze vergaderruimte? Laat je dan ook informeren voor een arrangement op maat: van een kop koffie met gebak tot een buffet naar keuze. Wij regelen het voor je!

Neem voor alle mogelijkheden contact op via het contactformulier of telefonisch door te bellen naar 0252 – 414488.

Gezond kantinebeleid

De Waterkanten is een sportieve omgeving wat ervoor zorgt dat gezonder eten gemakkelijk is. Wij vinden het belangrijk dat het aanbod en de uitstraling in de horeca (en in onze automaten) gezonder is, omdat dit bijdraagt aan de gezonde ontwikkeling en leefstijl van onze leden en bezoekers.

Daarom werken we volgens de richtlijn gezonde eetomgeving die is opgesteld door het Voedingscentrum. Wij maken hiermee de gezondere keuze de makkelijke keuze.

Onze horeca heeft de volgende basis:

De horeca biedt in elke productgroep minstens één betere keuze aan
Binnen de verschillende aangeboden productgroepen (zoals dranken, brood, snacks etc.) biedt de horeca minstens één betere keuze aan. Dit geldt voor het uitgestalde aanbod én voor het aanbod in de automaten. Betere keuzes zijn gedefinieerd door het Voedingscentrum.

Op de opvallende plaatsen liggen betere keuzes.
De horeca hanteert deze drie uitstralingspunten:

  1. Op de opvallende plaatsen bij het uitgestalde aanbod staan alleen betere keuzes;
  2. Op de opvallende plaatsen in de automaten staan alleen betere keuzes;
  3. Het aangeboden eten en / of drinken bij de kassa is een betere keuze.

De horeca stimuleert water drinken
In onze horeca is water altijd beschikbaar, zowel bij het uitgestalde aanbod als in de automaten. Wij bieden een watertappunt, kannen met water of flesjes water.

Onze ambitie
Wij hebben de ambitie om de sportieve omgeving waar onze leden en bezoekers zich in bevinden, een omgeving te laten zijn met een gezonde uitstraling die gezonder gedrag stimuleert.

De Waterkanten heeft de ambitie om structureel een Zilveren Sportkantine” te zijn:

  • Het uitgestalde aanbod en het aanbod in de automaten bestaat voor minimaal 60% uit betere keuzes;
  • Wij bieden groente of fruit aan;
  • De aankleding van de horeca verleidt tot een betere keuze. 

Structureel een gezondere sportkantine
Met regelmaat wordt het aanbod in onze horeca in kaart gebracht en bekeken of hier op basis van de richtlijnen van Team Fit weer aanpassingen gedaan kunnen worden.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.