Astma-COPD zwemmen
Binnen

Astma-COPD zwemmen

Een zwemactiviteit voor mensen met een longaandoening

Speciaal voor mensen met COPD of een andere longaandoening biedt Sportcentrum De Waterkanten een zwemactiviteit aan. Longpatiënten hebben namelijk veel baat bij extra beweging, omdat zij daarmee de longfunctie op peil kunnen houden. Vaak hebben longpatiënten een beperking in hun uithoudingsvermogen.

Daarom begeleiden de medewerkers van Sportfondsen Lisse u tijdens de oefeningen die specifiek op de longen zijn gericht. Na het zwemmen volgt bijvoorbeeld een training van de ademhaling. Wij hanteren voor deze lessen geen leeftijdsbeperking en is bedoeld voor alle longpatiënten in de hele regio.

De zwemles kan een aanvulling op de bestaande longrevalidatie zijn die door fysiotherapeuten worden aangeboden. Bovendien kunnen longpatiënten na afloop met elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee informatie uitwisselen.

Sportcentrum De Waterkanten beschikt over een ondergrondse parkeergarage, waar u, uw auto gratis kunt parkeren. Tevens is er een personenlift aanwezig, zodat u geen trappen hoeft te lopen. Indien gewenst is er ook een tillift aanwezig in het zwembad, waardoor u zonder problemen het water in kunt komen.

Wat heb je nodig?

  • Zwemkleding
  • Handdoek

Tarieven

Los bad
7,60
10-badenkaart
68,40
25-badenkaart
151,40
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.